NIGHT AIR curated by Patricia Vanneste
21 April 2018
Houtmarkt 5, Kortrijk, 8500 Belgium 
Academie Kortrijk

Garth Stevenson, Carlos Cipa, Le Chapelier Fou, Innerwoud & Yadayn

Violiste/toetseniste Patricia Vanneste (Balthazar) nodigt Garth Stevenson, Carlos Cipa, Le Chapelier Fou, Innerwoud en Yadayn uit voor een avond en een nacht ‘New Classical’. De hang naar de natuur, de link tussen klassiek, hedendaags en pop, een vleugje ambient, de ruime mogelijkheden van strijkers, improvisatie… het hangt die avond allemaal in de lucht.

DEEL 1: Night Air

Vanaf 20u30 is er al Garth Stevenson, een Canadese contrabassist die de dialoog aangaat met de natuur. Natuurgeluiden vormen een essentieel onderdeel in zijn muziek, de wind zal zachtjes om de luisteraars heen blazen. Daarnaast is er de Duitse componist, pianist en multi-instrumentalist Carlos Cipa, die zowel Mozart, The National, Debussy als Mogwai tot zijn inspiratoren rekent. Om de avond rond te maken is er de Franse violist Le Chapelier Fou, die strijkers met elektronica verbindt.

DEEL 2: Night Air – de wakers

Night Air doet niet alleen denken aan de nacht, maar ook aan zachte deuntjes, die je (bijna) in slaap wiegen. Contrabassist Pieter-Jan Van Assche (Innerwoud) en gitarist Gowaart Van Den Bossche (Yadayn) componeren een ‘lullaby’ van 8 uur (24u00 tot 08u00) waarbij je ‘mag’ in slaap vallen. We creëren een droomlandschap op wolkjes waar je heerlijk kan in wegdommelen.
‘s Morgens trakteren we de ‘die hards’ op een heerlijk ontbijt.
Meer info op http://wildewesten.be/nl/event/night-air